Ilden i havet : Santorini-vulkanens naturhistorie og Atlantis-myten - Friedrich, Walter L. (EBL-Schweitzer, 2007)
Omslag; Forside; Titelside; Kolofon; Indhold; Forord; Indledning; I. Den geologiske opbygning; 1. Santorinis geografi; Thera - hovedøen på Santorini; Therasia - det lille Thera; Aspronisi - den hvide ø; Kameni-øerne; Christiana-øerne; Santorini - en ø med mange navne; 2. Santorini og pladetektonikken; 3. Santorinis geologiske udvikling; Ikke-vulkanske bjergarter I disse skarnmineraler finder man undertiden; Vulkanske bjergarter; 4. Stratigrafi - geologiens røde tråd; Palæontologiske fund; Marine fossiler ved Profitis Elias; Marine fossiler ved Archangelos Vouno; Absolutte dateringer