1r >Incipit liber moralium de regimine dominorum, qui alio modo dicitur secretum secretorum philosophorum editus ab Aristotele ad honorem Allexandri regis discipuli sui, qui liber translatus fuit de arabica lingua in latinam.< - Aristoteles (Ps.-Aristoteles - Biblioteca Apostolica Vaticana, Pal. lat. 979)
">Incipit liber moralium de regimine dominorum, qui alio modo dicitur secretum secretorum philosophorum editus ab Aristotele ad honorem Allexandri regis discipuli sui, qui liber translatus fuit de arabica lingua in latinam.< Dedicatio: Domino suo excellentissimo et in cultu christiane religionis strenuissimo B [! Guidoni] de Valentis [Valencia] civitatis Tripolis glorioso pontifici Phylippus suorum minimus clericorum se ipsum et fidele devotionis obsequium. Quantum luna ceteris stellis est lucidior" ... 3rb 1. Prolog: ">Liber primus. Prologus Johannis qui transtulit istum librum.< Deus omnipotens custodiat regem nostrum ad gloriam credencium" ... 4r 2. Prolog: "Johannes, qui transtulit librum istum, filius Patricii linguarum interpretator peritissimus et fidelissimus inquit" ... 4r Text: "O fili gloriosissime, iustissime imperator, confirmet te deus in via cognoscendi creatorem ... - ... superficie sui planete et quod actrahit sua spiritualitas. Amen. >De signis et moribus hominum qui alio nomine dictus est secretum secretorum ad regem magnificum Alexandrum, qui dominatus fuit toto orbe, dictus monarcha in septentrione. Anno domini mo ccco liio completus est tractatus Aristotelis phylosophi perypathetici Inchomachi [!] filii in octava ascensionis domini per manus Cristiani de Bernsrode custodis de Valkinhayn, quod est situm iuxta Schildowe."<. Datum: 17. V. 1352. Orte: Falkenhain und Schildau, Bezirk Leipzig