Deugd en moraal : de diepere betekenis van zeventiende-eeuwse verhalende voorstellingen - Wolf, Ineke (Primavera Pers, 2023)
"Dit boek is het resultaat van een boeiende combinatie van 'klassiek' iconografisch onderzoek en technisch onderzoek. Dat laatste is opmerkelijk: techniek speelt al ruim honderd jaar een belangrijke rol in stilistisch onderzoek, maar behoort nog niet tot de gebruikelijke instrumenten van de iconograaf. Deze uitgave laat echter zien dat technisch onderzoek en met name infraroodreflectografie wel degelijk aanwijzingen kan opleveren die van belang zijn voor iconografische analyse. Fotografische technieken kunnen details aan het licht brengen, die inzicht bieden in het maakproces en daarmee helpen bij het aanscherpen van de interpretatie.00Aan de hand van zeven case studies, waarin telkens een of meerdere zeventiende-eeuwse schilderijen centraal staan, gaat de auteur op zoek naar verborgen betekenissen in zeventiende-eeuwse verhalende voorstellingen."--Publisher information