Om söndagarne : 1800-talets museibesökare och konsten att betrakta konst - Bergström, Eva-Lena (Appell Förlag, 2021)
Under 1800-talet fick konsten nya arenor i form av museer och gallerier. Men hur skulle besökarna bete sig på dessa mötesplatser? lllustrerad press, måleri och vägledningar gav instruktioner om hur konsten skulle betraktas