Kongelige portrætter i 500 år : = 500 years of royal portraiture - Fønss-Lundberg, Thyge Christian (Frydenlund, 2020)
Danmark er Europas ældste monarki, og lige siden renæssancen, hvor portrætkunsten blev udviklet, har de danske monarker ladet sig afbillede og promovere i et væld af stilarter og materialer. Kunsthistoriker Thyge Christian Fønss-Lundberg fortæller om portrætkunsten og dens mange symboler fra Christian 1. til H.K.H. Kronprins Frederik.00Bogen giver eksempler på paradebilleder og rytterportrætter, statuer og kaffestel, mønter og træsnit. Her er værker af blandt andre Hans Holbein, Andy Warhol, Jens Juel og Thomas Kluge, af ukendte bogtrykkere og feterede hofmalere, og fra så forskellige medier som Biblen og Billed-Bladet.00Portrætterne har haft plads i slottenes store sale, de har stået på byernes torve, hængt i skolestuer og private hjem, de er blevet klistret på breve eller delt på sociale medier. Kort sagt: Her er 500 års kongelige portrætter!