Een bijbels prentenboek in glas en lood : kerkramen in Helledoorn en Nijverdal - Janse, Paul (Uutgeverieje 'n Boaken, 2017)
In 'Een bijbels prentenboek in glas en lood' worden ruim 125 gebrandschilderde ramen toegelicht. Deze glazen zijn te vinden in zes kerkgebouwen in Hellendoorn en Nijverdal. Er zitten veel juweeltjes tussen, maar vanaf de straat valt daar vrijwel niets van te zien. We moeten dus de kerken in, zo mogelijk op een zonnige dag, om van de schoonheid van de vele vensters te kunnen genieten. In 'Een bijbels prentenboek in glas en lood' gaat de auteur uitvoerig in achtergronden van de afbeeldingen op alle ramen en op de door de glazeniers gebruikte symboliek. Door dit boek komt een boeiende wereld opnieuw tot leven.0 0De schrijver, Paul Janse, was geschiedenisleraar en verdiept zich al vele jaren in het geestelijk leven van de Middeleeuwen. De fotograaf, Jan Podt, was mededirecteur van een grote bouwonderneming en heeft een grote interesse in de lokale geschiedenis. Daarnaast is hij een uitmuntend amateurfotograaf