Dziedzictwo sztuki witrazowej w Polsce : stan badan, stan zabytków, konserwacja, nowe witraze w zabytkowych budowlach - Pawłowska, Krystyna (Ochrona zabytków, 2005)
Stand der Inventarisierung mittelalterlicher und neuzeitlicher Glasmalereien; Fragen der Konservierung und Restaurierung.