Werke und Schriften - Sallustius Crispus, Gaius (Sammlung Tusculum, 2014)
Frontmatter -- INHALT -- DE CATILIΝΑΕ CONIURATIONE -- Bellum Jugurthinum -- Orationes et epistulae excerptae de historiis -- Epistulae ad Caesarem senem de re publica -- Invectiva in M. Tullium Ciceronem -- In C. Sallustium Crispum invectiva -- Sallust als Historiker -- Zum Problem der Echtheit der Invektive und der Epistulae ad Caesarem -- Zur Textgestaltung -- Erläuterungen -- Namenverzeichnis -- Literaturhinweise