Van Bolswert naar Antwerpen : Boëtius en Schelte - Bote en Schelte : Gouden Eeuwgravures naar Bloemaert, Rubens en Van Dyck ; [van de gelijknamige tentoonstelling in het Titus Brandsma Museum, Bolsward 4 juni - 7 september 2013] = / Tjebbe T. de Jong; met bijdragen van: Anique C. de Kruijf, Evelyne M. F. Verheggen, Gerdien Wuestman (Titus Brandsma Museum, 2013)
De in Bolsward geboren (1580 resp. 1586) broers Bolswert trokken op jeugdige leeftijd naar Amsterdam. Zij bekwaamden zich daar verder in het vak van kopergraveur. In opdracht van grootheden als David Vinckboons, Michiel van Mierevelt en vooral Abraham Bloemaert sneden zij naar hun beroemde schilderijen en tekeningen. Boëtius concentreerde zich met name op devotieprenten als illustratie van spirituele werken (waaronder het met 150 herdrukken gelauwerde 'Pia Deseideria'). Schelte werd de graveur van niemand minder dan Peter Paul Rubens, de beroemdste schilder van de Vlaamse barok. Niet alleen werkte hij in opdracht van o.a. Anton Van Dyck, Gerard Seghers en Jacob Jordaensm maar hij graveerde ook naar eigen inventies.0Exhibition: Titus Brandsma Museum, Bolsward, The Netherlands (04.06.-07.09.2013).0