Apelles achterna : renaissancetekeningen uit de Zuidelijke Nederlanden uit Antwerpse privécollecties ; [dit boek verschijnt naar aanleiding van de Tentoonstelling Renaissancetekeningen uit Antwerpse Privécollecties, die plaatsvindt van 25 oktober 2014 tot 25 januari 2015 in het Museum Mayer van den Bergh in Antwerpen] (BAI [u.a.], 2014)
Kunstenaars genieten in de 16de eeuw een groot aanzien: ze leiden bloeiende ateliers, reizen doorheen Europa en werken voor binnen- en buitenlandse opdrachtgevers. Hun oeuvre bestaat ook uit tekeningen, een genre dat zich dan tot een zelfstandige kunstvorm ontwikkelt. Het Museum Mayer van den Bergh presenteert voor het eerst een veertigtal unieke Renaissancetekeningen uit Antwerpse privécollecties. Exhibition: Museum Mayer van den Bergh, Antwerpen, Belgium (25.10.2014-25.01.2015)